Det mest betydningsfulle tiltaket for klimautslippene ble gjort ved fabrikken i Mills sin fabrikk i Fredrikstad. Her er Marie Bjørk (til venstre) og Grethe Nilsen.

Foto

Max Emanuelson | Mills

 

Mills kuttet klimautslippene med 92 prosent på ett år

Publisert: 9. februar 2022 kl 08.23
Oppdatert: 9. februar 2022 kl 09.57

Mills’ klimaregnskap viste at oljekjelen i Fredrikstad-fabrikken utgjorde omtrent halvparten av klimautslippet fra egen produksjon. Hele 10.000 liter fyringsolje gikk med hver uke. Nå er oljekjelen byttet ut med en elektrisk kjel som går på grønn strøm med opprinnelsesgaranti, skriver selskapet i en pressemelding.

Damp for trygg mat

El-kjelen produserer nå damp med mindre utslipp og på en mer effektiv måte enn den gamle oljekjelen gjorde. Mills er avhengig av bruk av damp for å sikre trygg matproduksjon. I en elektrisk dampkjel benyttes all energien effektivt, og ingen utslipp går ut gjennom pipen.

Foto

Emilie Olderskog er bærekraftsdirektør i Mills. Foto: Mills

 

– Med gode klimaregnskap var det enkelt for oss å lokalisere hvilke tiltak som kunne settes i gang for å ta store kutt i våre egne utslipp. God kunnskap om egne utslippstall, i kombinasjon med en ledelse som ønsker fart i klimaarbeidet gjorde det mulig å iverksette elektrifiseringen raskt, sier bærekraftsdirektør Emilie Olderskog. 

Må ikke være dyrt og vanskelig

Mills har fått godkjent klimamål av anerkjente Science Based Targets initiative: Det betyr at målene faktisk er ambisiøse nok til å bidra til å begrense temperaturstigningen til maks 1,5 grad. Foreløpig er det kun ni andre norske selskap som har fått denne godkjenningen. Nå håper Olderskog flere lar seg inspirere, og påpeker at klimakutt ikke trenger å være verken vanskelig eller dyrt. 

Saken fortsetter under annonsen

Klima er et av hovedområdene i Mills’ bærekraftstrategi. Parallelt med klimatiltak jobber selskapet med å gjøre emballasjen mer miljøvennlig, maten enda sunnere og med å sikre etikk og miljø i leverandørkjeden.

 

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb