Malin Lindal Olaussen hos Meny Røa i Oslo fikk den aller høyeste poengsummen under kvalifiseringen til finalen i NM i sjømathandel. Foto: Meny

Malin Lindal Olaussen hos Meny Røa i Oslo fikk den aller høyeste poengsummen under kvalifiseringen til finalen i NM i sjømathandel. Foto: Meny

REKRUTTERING

Meny tok 5 av 8 finaleplasser i NM i sjømathandel

Publisert på: 20. juni 2022 kl 12.43
Oppdatert: 21. juni 2022 kl 09.45

Det ble klart etter kvalifiseringen i Oslo 15. og 16. juni, skriver Meny i en pressemelding.

NM arrangeres av Sjømatbedriftene. Finalen foregår under Yrkes-NM World Skills i Kristiansand 27.- 29. september, der de tre beste blir premiert. Vinneren er årets norgesmester. Finalistene vurdere i fire kategorier:

  • Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering
  • Håndskjæring og konkurranser på tid
  • Produksjon av produkter for salg
  • Legging av fiskedisk

Her er finalistene

Dette er de åtte som er kvalifisert for finalen i september:

  • Malin Lindal Olaussen (fra Arendal), Meny Røa
  • Christian Holt Clasen (fra Oslo), Meny Gystadmarka
  • Jonas Bjørgaas Rogne (fra Jessheim), Meny Gystadmarka
  • Tom André Raa Bostad, Gutta fra havet/Strandsonen
  • Hedda Leversen Larsen, Fisketorget Stavanger
  • Casandra Perkins, Coop Mega Metro
  • Linda Helen Johansen (fra Odalen), Meny Skedsmo Senter
  • Mimon Kandouch (fra Drøbak), Meny Drøbak City  

Sissel Myran er ansvarlig for å følge opp lærlingene i Meny:

Saken fortsetter under annonsen

– Å delta krever enormt mye. Konkurransen stiller høye krav til praktisk og teoretisk kunnskap. Å gjøre det bra i NM er en viktig del av Menys satsing på fagkompetanse. Matarbeiderne våre har gjort en fantastisk jobb. De er gode ambassadører for faget og fremmer det på en uvurderlig måte, sier hun.

Marinbiolog aller best

Malin Lindal Olaussen (27) fra Arendal, som jobber hos Meny Røa, fikk høyest poengsum i kvalifiseringen.

– Det er skikkelig gøy å få lov til å fremme faget på denne måten! Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging. Med en mastergrad i marinbiologi og jobb som fiskeansvarlig hos Meny Røa har jeg kunnskap om fiskens reise fra hav til tallerken, noe jeg håper kundene setter pris på, sier Malin Lindal Olaussen.