Matløyper på Matstreif i samarbeid med MatLarm. Her kan du bestille treretters meny satt sammen av olympisk mester i kokkekunst, Kristoffer W. Lofnes. Foto: Lisa Westgaard | Matmerk

Matløyper på Matstreif i samarbeid med MatLarm. Her kan du bestille treretters meny satt sammen av olympisk mester i kokkekunst, Kristoffer W. Lofnes. Foto: Lisa Westgaard | Matmerk

Festivalen Matstreif byr igjen på eksklusiv lokalmat

Publisert: 22. september 2022 kl 14.17
Oppdatert: 23. september 2022 kl 10.26

Etter to pandemiår, inviterer Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet igjen til Matstreif på Youngstorget i hovedstaden. Bondens marked er teknisk arrangør.

Matstreif er Norges største nasjonale matfestival.

Nøye utvalgte produkter

Arrangøren frister ifølge pressemeldingen med eksklusive og nøye utvalgte produkter fra mer enn 60 lokale mat- og drikkeprodusenter fra store deler av Norge. Det blir både ost, kjøtt, fisk, frukt, bær, salt og grønnsaker.

Det blir også duell mellom bonden og kokken, hvor OL-mester og bonde Olaf Tufte først møter Bondelagskokken Mette Julius Evensen (fredag) og deretter OL-mester i kokkekunst Kristoffer Westvik Lofnes (lørdag). 

Hedrer produsenter

Matstreif er åpen fredag 23. september (11-19) og lørdag 24. september (10-18). Hanna Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo, åpner konferansen.

Saken fortsetter under annonsen

Landbruks- og matminister Sandra Borch kommer også fredag. Hun skal dele ut Spesialitet-merket fra Norsk Mat til flere produsenter.

OL-vinner i kokkekunst Kristoffer Westvik Lofnes har laget treretters matløype basert på råvarer fra produsentene som deltar.

Bondelagskokken Mette Julius Evensen serverer smaksprøver på spennende retter basert på norske tradisjonelle oster.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb