NM Sunn Mat i kantina

Interessen for konkurransen NM Sunn Mat i kantina er stor, melder OFG. Foto: Istock/zoranm Logo: OFG

Massiv interesse for ny kantinekonkurranse

Publisert: 18. november 2022 kl 08.55
Oppdatert: 18. november 2022 kl 10.32

­Gjennom fire valgfrie uker før nyttår skal de påmeldte kantinene ha fokus på #Merav, nemlig grovt, grønt og blått. Kantinene har forpliktet seg til å tilby et utvalg som inneholder en kombinasjon av disse varene som altså er frukt og/eller grønnsaker, grove kornprodukter og fisk/skalldyr/ fiskeprodukter.

Folkehelsearbeid på sitt beste

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt er med i juryen. Hun gleder seg over at konkurransen er i gang.

– Å gjøre det lettere å ta gode, sunne valg i kantinen er folkehelsearbeid på sitt aller beste. Kantiner rundt om i landet har enorm påvirkning på veldig mange nordmenn sin lunsj. Det bør være et godt tilbud av det vi bør spise mer av, og de sunne alternativene bør være fristende og lette å velge. Jeg håper konkurransen kan skape en god utvikling i landets kantiner, og jeg ser frem til å være med å hedre de som er ekstra flinke til å tilby et sunt og fristende utvalg, sier hun og fortsetter;

– Rapportene med bilder og beskrivelser får vi etter jul, det blir spennende å se. De danner grunnlaget for juryens arbeid. Håper mange også vil skilte med at de er «Stolt deltager av NM Sunn Mat i kantina». Profileringen er like viktig som selve retten eller produktet, avslutter hun.

La kantina være til inspirasjon

Kokk og konditor Stian Damstuen fra Baker- og konditorlandslaget er også med i juryen.

Saken fortsetter under annonsen

Han gleder seg til å se hvordan kantinene har løst oppgaven, og hvordan de kan friste gjestene sine til å velge sunnere, grovere og mer grønt og blått.

– Jeg ønsker også å se kantiner som kan være en inspirasjonskilde for hva gjestene kan ta med seg videre, og i etterkant av konkurransen velge å lage selv, som sunne gode alternativer i hverdagen, sier han.

De tre beste kantinene blir invitert til premieutdeling på storhusholdingsmessen UMAMI Arena i Lillestrøm, torsdag 16. februar 2023.

Disse står bak konkurransen:

  • Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG)
  • Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF)
  • Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF).

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb