Nyheter

Lerøy sier de stanser utbygging etter regjeringens skatteforslag

Oppdrettsgiganten Lerøy sier den stanser byggingen av et planlagt lakseslakteri på Skjervøy i Nord-Troms. De trekker også et kjøp av lisenskapasitet.

Publisert Sist oppdatert

­Det melder selskapet i en børsmelding mandag.

I børsmeldingen hevder de at forslaget om innføring av grunnrenteskatt skaper uforsvarlige rammevilkår for næringen i Norge, og endrer muligheter og insentiver for andre investeringer enn til vedlikehold.

– Alle større nye investeringer i konsernets verdikjede i Norge må dessverre settes på vent i påvente av Stortingets beslutning, skriver selskapet i børsmeldingen , først gjengitt av E24.

I meldingen skriver Lerøy at de hever kjøpet av 614 tonn maksimalt tillatt biomasse, som de anskaffet etter det såkalte trafikklyssystemet tidligere i år. Dette hadde en samlet verdi på 123 millioner kroner.

De skriver også at de har besluttet å stanse en allerede påbegynt investering i økt bearbeidingskapasitet, på 420 millioner kroner på Skjervøy.

– Forslaget om grunnrenteskatt vil stanse utviklingen av næringens verdikjede og dermed redusere alle dens direkte og indirekte ringvirkninger langs kysten, sier Lerøy-sjef Henning Beltestad i meldingen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS