Nyheter

Lager norske knekkebrød i USA

For fem år siden startet norske Hedvig Bourbon å bake knekkebrød på kjøkkenbenken i Brooklyn. Nå er produktene i salg i en rekke butikker over hele USA.

Publisert Sist oppdatert

­Dagligvarehandelen treffer Hedvig Bourbon på «The 2022 Summer Fancy Food Show» i Javits Center på Manhattan i New York City, ikke langt fra hennes base i Brooklyn.

Skiltingen på messestanden levner ingen tvil om hva hun selger: «Norwegian Baked Knekkebrød».

– På engelsk heter det crispbread, men knekkebrød høres mer eksotisk ut for amerikanerne, forteller Bourbon.

Knekkebrødene er basert på en oppskrift hun fikk av tanten sin hjemme i Norge, og er siden videreutviklet og perfeksjonert. I 2017 var hun klar for markedet med selskapet «Norwegian Baked».

Foto Hedvig Bourbons knekkebrød er veganske, kosher-sertifisert, og laget med økologiske ingredienser.

– I dag er vi fire ansatte og selger rundt 1500 enheter i uken gjennom et nettverk av butikker over hele USA, forteller hun.

– Og nå står du på messe for å få enda flere kunder. Har dere kapasitet til vekst?

– Ja, vi kan bake mer i løpet av en uke enn vi gjør i dag, men hvis det blir mye mer, må jeg kanskje utvide.

Knekkebrødene produseres fortsatt i Brooklyn, og er tilgjengelige i flere varianter. Samtlige er veganske, kosher-sertifisert, og laget med økologiske ingredienser.

Powered by Labrador CMS