Nyheter

Kraftig nedgang for matkassegigant

En liten bedring i årets tredje kvartal til tross: Etter årets ni første måneder er det inntektsfall og røde tall som preger regnskapet til LMK Group, som blant annet står bak Adams matkasse og Godtlevert i Norge.

Publisert Sist oppdatert

LMK Group er den største leverandøren av matkasser i Skandinavia. I dag kom regnskapstallene for tredje kvartal 2022, og det er ikke lystig lesning.

Tallene viser at salget har falt med 22,1 prosent hittil i år, til 826 millioner svenske kroner mot 1060 millioner i samme periode i fjor.

Om vi ser på tredje kvartal isolert, er nedgangen litt mindre: 20,9 prosent, fra 259,9 millioner svenske kroner i fjor til 205,5 millioner i år. For den norske delen av virksomheten var nedgangen på 20,5 prosent.

Ifølge selskapet er stabil reaktivering av kunder og forbedret ordrefrekvens årsaken til bedringen i 3. kvartal.

Driftsresultatet hittil i år ligger på -48,1 millioner svenske kroner, noe som gir en driftsmargin på -5,1 prosent.

– Det makroøkonomiske klimaet fortsetter å bli utfordret av eksterne faktorer som påvirker etterspørselen og driver opp kostnadene. Vi fortsetter imidlertid å utvikle oss på effektivitet, kvalitet, fleksibilitet samtidig som vi utnytter det teknologiske mulighetsrommet. I et marked der mange netthandelsaktører sliter med reduserte bestillinger i handlevognene, økte vår ordrerate med 2,5 prosent i løpet av kvartalet. Dette er takket være en større andel lojale kunder og en forbedret blanding av nye kunder, skriver administrerende direktør Walker Kinman i LMK Group i en kommentar til kvartalsrapporten.

LMK Group har virksomhet i Sverige, Norge og Danmark under merkene Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse og RetNemt.

Powered by Labrador CMS