Lars og Åsmund Bjertnæs fra grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel i Nøtterøy

Lars og Åsmund Bjertnæs fra grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel i Nøtterøy har kommet seg videre til den nasjonale finalen om å bli årets vekstskaper. Til venstre Sabina Schinagic, til høyre Stine Berntzen, begge fra EY. Foto: Bård Gudim

Konkurransen EY Entrepreneur Of The Year:

Grønnsaksprodusent til landsfinalen om å bli årets vekstskaper

Publisert: 24. november 2022 kl 13.05
Oppdatert: 24. november 2022 kl 15.28

­I går kveld gikk regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year for region Sør (Agder, Vestfold og Telemark). Vekstskapere fra fem ulike bedrifter var nominert.

I en tett konkurranse gikk grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel videre i kategorien Sustainability, mens InflowControl kom seg videre i kategorien Scale-up. Trioen fra Porsgrunn har utviklet en ventil til oljesektoren.

De to bedriftene skal representere region Sør i den nasjonale finalen i Oslo, som avholdes i februar i neste år. Der kjempes det om tittelen årets norske vekstskaper.

EY Entrepreneur Of The Year bidrar til å rette fokus på disse vekstskaperne som jobber utrettelig for innovasjon og vekst i tillegg til at de skaper mange arbeidsplasser, skriver initiativtakerne i en pressemelding.

Bærekraftig produksjon av grønnsaker

Etter regionfinalen vanket det rosende ord for grønnsaksprodusenten Bjertnæs & Hoel.

– Henrik Raastad-Hoel, Øystein Hoel, Lars Bjertnæs og Åsmund Bjertnæs, har sammen med sine ansatte, virkelig klart å skape en bærekraftig produksjon av grønnsaker. Som de første frilandsgartnerne i Norge er de også sertifisert etter kvalitetsstandarden Global GAP. De tenker bærekraft i alle deler av virksomheten, fremhevet Espen Fyllingen, partner og leder for EY i Kristiansand.

Saken fortsetter under annonsen

Landsfinalen finner sted i Oslo 9. februar neste år.

Der skal vekstskapere fra hele landet konkurrere i flere kategorier. I tillegg til hovedkategorien EY Entrepreneur Of The Year, vil det kåres vinnere i kategoriene: Young, Scale-up og Sustainability.

Her er kandidatene fra region Sør:

  • Henrik Raastad-Hoel, Øystein Hoel, Lars Bjertnæs og Åsmund Bjertnæs, fra Bjertnæs & Hoel AS på Nøtterøy
  • Hans Jørgen Fedog fra Green Yard AS i Feda i Kvinesdal
  • Per Ole Pedersen, fra Cemo AS i Kristiansand
  • Vidar Mathiesen, Haavard Aakre og Bjørnar Werswick fra InflowControl i Porsgrunn
  • Tom Arne Aamodt fra Mur i Sør AS i Søgne.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb