Foto

Tre stolte produsenter fikk tildelt Spesialitetsmerket av landbruks- og matminister Sandra Borch. Bak f.v. Fagsjef Spesialitet Marit Strand, daglig leder i Metervare Brit Selebø, eier og gründer Metervare Tommy Østhagen, pølsemaker Casper Ottesen, pølsemakerlærling Ester-Marie Vestergaard Kvålshagen, eier og gründer Havsnø AS Michal Bietz Øverland, gründer Garnviks Røkeri Vidar Garnvik. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Et regn av Spesialiteter i Oslo

Publisert: 26. september 2022 kl 09.09
Oppdatert: 26. september 2022 kl 09.39

­– Spesialitetsmerket viser forbrukerne veien til de unike, norske mat- og drikkeopplevelsene. I dag har jeg æren av å dele ut dette merket til fire flotte produkter, fra lokalmatprodusenter som virkelig har lagt ned stolthet i det de lager, sa landbruks- og matminister Sandra Borch.

Etter to korona-stengte år var det endelig duket for Matstreif igjen, i år på Youngstorget. Både Oslo-folk og tilreisende strømmet til torget i regnværet på jakt etter utvalgt lokalmat og -drikke fra hele landet. 

Stolte produsenter hedret av statsråden

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Spesialitetsmerker til hele fire produkter under åpningen av årets Matstreif. Havsnø AS fra Gossen i Møre og Romsdal fikk tildelt det første Spesialitetsmerket for sin flaksalt med tang. Flaksaltet Havsnø blir tilsatt sukkertare som er knust for hånd som gir flaksaltet en helt ny dimensjon. 

Garnviks Røkeri fra Frøya i Trøndelag mottok Spesialitet for sin røkte laks som er tørrsaltet, lufttørket og røkt på bøkeflis.

– Et meget godt laget håndverksprodukt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun delte ut Spesialitetsmerket til den stolte produsenten. 

Den tredje lokalmatprodusenten som fikk tildelt Spesialitet var Metervare som fikk hedersmerket for to produkter, håndverkspølsa Kikut og Grov leverpostei.

Saken fortsetter under annonsen

– Kikut og Grov leverpostei er to produkter i særklasse i sine kategorier, sa statsråd Sandra Borch som tidligere har besøkt pølsemakeriet ved Sinsenkrysset i Oslo som har mål om å lage verdens beste pølser. 

Merkeordningen Spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat og -drikke. Merket skal løfte fram lokalmat og -drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb