Nyheter

Funn av salmonella på verdens største sjokoladefabrikk

Det er gjort funn av salmonella på verdens største sjokoladefabrikk, som drives av Barry Callebaut i den belgiske byen Wieze.

Publisert Sist oppdatert

­Fabrikken drives av den belgisk-sveitsiske kakaogiganten og leverer flytende sjokolade til 73 andre selskap som deretter lager sjokoladeprodukter.

Produksjonen på fabrikken er stanset etter funnet av bakteriene, opplyser en talsperson. De fleste produktene som ble oppdaget å være forurenset er fortsatt på fabrikken, men firmaet har kontaktet alle sine kunder og bedt dem om å ikke sende noen produkter som er laget der etter 25. juni.

Mattilsynet i Belgia AFSCA har blitt informert, og skal ha startet en etterforskning.

Fabrikken understreker at det ikke er noe som tyder på at produkter med bakterier har kommet ut til forbrukere. Tidligere i sommer ble det gjort salmonellafunn ved Ferrero-fabrikken i Arlon der Kinder-sjokolade produseres.

Freia-eier Mondelez, Hershey, Nestlé og Unilever er blant kundene til Barry Callebaut. Fabrikken produserer 2,2 millioner tonn i året.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS