Alta Matstasjon vant Coops Änglamarkpris for 2022.

Alta Matstasjon etter å ha sikret seg Änglamarkprisen 2022: Anna Maria Gabourel, prosjektleder Alta Matstasjon, Tore Tjomsland, styreleder Coop Norge SA og Heidi Tangstad, styreleder Alta Matstasjon. Foto: Coop Norge

Änglamarkprisen 2022 gikk til Alta Matstasjon

Publisert: 16. november 2022 kl 19.07
Oppdatert: 16. november 2022 kl 19.07

­– Gjennom en åpen avstemming på coop.no har folket, våre kunder og medeiere, stemt på sine favoritter. Vi har gleden av å dele ut 100.000 kroner til Alta Matstasjon som fikk flest stemmer og ble den soleklare vinneren, sa Knut Lutnæs, seniorrådgiver kommunikasjon og myndighetskontakt i Coop Norge, under prisutdelingen.

Samler inn overskuddsmat

Med utgangspunkt i overskuddsmat fra matbransjen samler Alta Matstasjon inn og distribuerer mat til vanskeligstilte i Alta. De har, siden de åpnet i 2020, satt fokus på bærekraft og bidratt til redusert matsvinn. 20 frivillige jobber med å dele ut gratis mat til de som trenger det.

– Dette er utrolig stas for oss! Vi kommer til å bruke pengene på å sikre videre aktivitet på matstasjonen, den eneste matstasjonen i Finnmark. Vi ser også konkret på mulighetene for å utvide tilbudet til flere steder i Finnmark, forteller styreleder ved Alta Matstasjon, Heidi Tangstad.

Fra matbransjen til vanskeligstilte

Alta Matstasjon er en svært viktig aktør. Den driver sitt arbeid på samme måte som Matsentralen Norge – som Coop har samarbeidet med i en årrekke.

Matsentralen Norge er et nettverk av åtte matsentraler som legger til rette for å omfordele overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte, skriver Coop in en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen

Vinn-vinn

– Gjennom deres arbeid hjelper de både matbransjen med å redusere matsvinn, og ideelle organisasjoner med å redusere fattigdom, sa Coop-rådgiveren.

Coop er største leverandør til matsentralene og hadde i midten av oktober donert nærmere 850.000 kilo med overskuddsmat til matstasjonene rundt om i Norge.

 – Vi er sikre på at Alta Matstasjon vil bruke premien på best mulig måte, sa Knut Lutnæs.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb