Ansatte i samfunnskritisk virksomhet, som næringsmiddelindustrien, har fått unntak fra karantenereglene for omikronvarianten.

Foto

iStock

 

Slipper omikronkarantene i arbeidstida

Publisert: 13. desember 2021 kl 08.28
Oppdatert: 13. desember 2021 kl 09.11

Denne karanteneplikten skal kun gjelde på fritiden for ansatte i samfunnskritiske yrker, som næringsmiddelindustrien er definert som. Det samme gjelder ansatte i blant annet helsevesenet, barnevernet og flere andre sektorer.

Må teste seg

De skal istedenfor få mulighet til å teste seg slik at de likevel kan gå på jobb, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Regelen gjelder ikke nærkontakter fra samme husstand eller tilsvarende nærhet. De må fortsatt i smittekarantene, slik andre som er nærkontakter med en mistenkt omikronsmittet må.

NHO Mat og Drikke varslet

– Endringene kommer fordi den første omikronbestemmelsen i forskriften ikke hadde noen form for unntak for karanteneplikt unntak for samfunnskritisk personell. På bakgrunn av innspill fra medlemsbedriftene tok NHO Mat og Drikke tidlig kontakt med Nærings- og fiskeridepartementets om problemstillingen, som igjen tok dette videre med Helse- og omsorgsdepartementet. Det er veldig bra at regjeringen raskt har tilpasset karantenebestemmelsene til samfunnskritiske virksomheters behov samtidig som kravene til smittevern er ivaretatt, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke til organisasjonens hjemmeside.

Endringen gjelder fra lørdag 11. desember.

Saken fortsetter under annonsen

LES MER | Her er den oppdaterte covid-19-forskriften

 

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb