Nyheter

I Oslo har det nå vært skjenkeforbud i over fem måneder. NHO Reiseliv vil åpne til 1. mai. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen, NTB

NHO Reiseliv vil ha åpne ølkraner i Oslo til 1. mai

Neste uke bør byrådet i Oslo sende et tydelig signal om oppheving av skjenkeforbudet, og Oslo bør tillate uteservering fra 1. mai, mener NHO Reiseliv.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det klart at Oslo viderefører de svært inngripende tiltakene i Oslo i to uker til, som innebærer at serveringssteder må holde stengt og fortsatt skjenkestopp.

Det nærmer seg et halvt år med fullt skjenkeforbud i hovedstaden.

Serveringsbransjen trenger et tydelig signal om når uteservering blir tillatt, mener administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. Hun tar til orde for at signalet bør komme allerede neste uke slik at serveringsstedene kan begynne å planlegge og ta tilbake sine ansatte.

– 1. mai kickstarter sesongen for uteservering, og det bør Oslo kommune tillatte. Med god avstand ute og gode smitteverntiltak på plass er det fint mulig å ta en øl eller et glass vin til måltidet på en forsvarlig måte, sier hun i en pressemelding og viser til at dette nå er tillatt i London igjen.

På samme måte som regjeringen kom med tydelige signaler om hvilke tiltak de vil lette på én uke i forkant, forventer NHO Reiseliv ukentlige vurderinger fra byråden i Oslo for å skape mest mulig forutsigbarhet for bransjen.

Devold mener at det nå haster med å få opp reiselivsaktiviteten i hovedstaden, for å unngå konkurser og tap av arbeidsplasser.

I en undersøkelse NHO Reiseliv selv har gjennomført, sier seks av ti reiselivsbedrifter at det er reell risiko for konkurs hos dem.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS