Forslaget til statsbudsjett for 2022 for Landbruks- og matdepartementet er Olaug Bollestads siste. Her foreslår hun blant annet 10 millioner ekstra til Mattilsynet, her ved direktør Ingunn Midttun Godal. (Arkivfoto)

Terje Bendiksby | NTB

 

10 millioner til digitalisering av Mattilsynet

Publisert: 12. oktober 2021 kl 10.55
Oppdatert: 13. oktober 2021 kl 10.05

I statsbudsjettet 2022 foreslås det å øke bevilgningene på Landbruks- og matdepartementet sitt område med 7,1 prosent til 22,6 milliarder kroner.

Så stor vekst kan Mattilsynets toppsjef Ingunn Midttun Godal se langt etter. Mattilsynets budsjett øker med totalt 28,2 millioner, til 1.421.450.000 – ganske nøyaktig 2 prosent, og klart under forventet lønnsvekst i 2022.

Mer effektiv kontroll

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad foreslår blant annet å øke Mattilsynets budsjett tilknyttet digital dialog og deling av data med 10 millioner kroner.

– Mattilsynet vil med dette bli bedre i stand til å målrette og effektivisere den offentlige kontrollen, blant annet tilknyttet dyrevelferd, sier landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad.

«Helsesituasjonen er god»

Bollestads konklusjon: «Helsesituasjonen i norsk husdyrhold er god». Hun viser blant annet til det lave forbruket av antibiotika, dyrekrimenheter i samtlige tolv politidistrikter og obligatorisk dyrevelferdsprogram for gris.

Saken fortsetter under annonsen

LES MER | Her er hele forslaget til statsbudsjett for 2022 for Landbruks- og matdepartementet

Så gjenstår det selvsagt å se hva den nye regjeringen vil gjøre med forslaget til statsbudsjett for 2022. Det er hevet over tvil at Senterpartiet vil sette mye inn på å prege budsjettet i Landbruks- og matdepartementet

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb