Nyheter

Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk og jurymedlem, prisvinner Torill Renaa og statsråd Olaug Bollestad

Torill Renaa tildelt Espelid Hovigs matpris

Torill Renaa ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for sin innsats og engasjement for lærlinger og rekruttering til mat- og måltidsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Hovigs Matkulturpris på 30.000 kroner deles årlig ut til en person som «arbeider for et bevisst sunt norsk kosthold, tradisjon og matkultur i sin helhet og formidling av disse verdiene til unge, gamle, kvinner og menn».

Renaa driver sammen med sin mann Renaa Restauranter i Stavanger, som tidligere i år ble hedret med to stjerner i Michelin-guiden.

– Jeg er imponert over den innsatsen Torill Renaa legger ned som engasjert restauranteier og sjef for både lærlinger og fagfolk med ulik bakgrunn, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

I en pressemelding sier juryen at de i år ønsket å hedre en samfunnsengasjert matformidler.

«Hun tar samfunnsansvar ved å spesielt motivere og følge opp unge lærlinger – både servitør- og kokkelærlinger – til å bli dedikerte ambassadører for sunn norsk mat og drikke gjennom fellesskapet rundt et bord og verdien av å formidle matens vei fra bondens mark til kjøkkenets meny», skriver juryen om årets prisvinner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS