Kastes ikke: Kinoene er stengt, men godteriet kastes ikke. Foto: Pixabay

Kinoene selger godteriet sitt

Publisert: 30. april 2020 kl 08.14
Oppdatert: 30. april 2020 kl 08.33

– Det har vært veldig populært. Godteriet har gjerne blitt revet bort på en halvtime, sier kommunikasjonsrådgiver Lene Kallum i Too Good To Go i en pressemelding.

Nå oppfordrer hun flere kinoer til å gjøre det samme.

– Dersom de har overskudd av godteri eller drikkevarer, hører vi gjerne fra dem. Vi har vært i dialog med en del kinoer, men det er sikkert flere som har søtsaker som blir liggende og står i fare for å måtte kastes, sier Kallum.

Så langt har sju av landets kinoer laget profil i appen og lagt ut godteposer – eller har planer om dette. Rundt 500 godteposer er blitt reddet, blant annet fra Harstad Kino, Namsos Kino, Finnsnes Kino, Hamar Kino og Aurora Kino i Tromsø.

– De melder om stor interesse. Harstad Kino solgte seksti poser på én dag, som ble utsolgt på en halvtime, sier Kallum, som tror at kombinasjonen av overraskelseselementet tilknyttet forundringsposene, rabattert pris og nordmenns søtsug i koronakrisen bidrar til interessen.

Hun forteller videre at selve betalingen skjer i appen og derfor er kontantløs, og at kundene oppfordres til å sveipe kvitteringen på sin egen mobiltelefon fremfor å be om fysisk kvittering.

– Oslokinoene har vi ikke lyktes med å komme i dialog med. Det samme gjelder kinoer i byer som Stavanger og Bergen. Tromsø har solgt unna noe, og Trondheim er på gli, sier Kallum, som understreker at produktene også kan doneres til Matsentralen.

Saken fortsetter under annonsen

Det er foreløpig uvisst når kinoene kan åpne igjen.

Ifølge Mattilsynet er det for øvrig greit å selge smågodt i løsvekt både i dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner, så lenge salgsstedene følger rådene om hygiene og avstand.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb