Nyheter

Norsk Kyllings visjon er å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Toppkarakteren i BRCGS-sertifiseringen er derfor et kvalitetsstempel, mener matproduksjonsselskapet. Foto: Norsk Kylling AS

Norsk Kylling fikk toppkarakter i mattrygghet

Rema 1000-eide Norsk Kylling har fått høyeste karakter i den globale standarden for mattrygghet (BRCGS).

Publisert Sist oppdatert

Etter målrettet arbeid i alle ledd i produksjonen på fabrikken på Orkanger ble selskapet tildelt karakteren AA etter fem dagers revisjon. Revisjonen ble gjennomført av DNV.

– Vår nye fabrikk ble BRCGS-sertifisert for første gang i 2022, da med karakter A. Med vår omfattende bygningsmasse og prosess var dette imponerende. Det at vi nå følger opp med AA er helt fantastisk, skriver fabrikkdirektør Gunnar Andreas Aarvold i en pressemelding.

La om hele produksjonen

Norsk Kylling drifter en helintegrert verdikjede for bærekraftig produksjon av kylling. Sammen med 134 bønder i Midt-Norge leverer selskapet sunn og trygg mat av høy kvalitet.

I 2022 ble Norsk Kylling den første produsenten i verden til å legge om hele produksjonen etter den internasjonale standarden for dyrevelferd, European Chicken Commitment (ECC).

Norsk Kylling AS er siden 2012 heleid av Rema 1000.

Norsk Kyllings visjon er å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Toppkarakteren i BRCGS-sertifiseringen er derfor et kvalitetsstempel som underbygger at selskapet er på riktig vei, heter det videre i meldingen.

Forsikring for forbrukerne

Revisjonen omfattet hele produksjonen på fabrikken, fra slakting til ferdig produkt og emballasje.

– Våre gode rutiner, strukturer og oppfølgingen av daglig drift gjør at vi er i stand til å holde en høy standard i hele produksjonen. Vi ser at hardt arbeid gir resultater, og det er veldig gledelig at vi får annerkjennelse for denne jobben, sier kvalitetsleder Solfrid Bjørkøy.

For forbrukeren er denne sertifiseringen en forsikring om at Norsk Kyllings produkter, som blant annet selges under merkevarene Solvinge og Stange i Rema 1000, er ansvarlig produsert og av høyeste kvalitet, skriver Norsk Kylling videre.

Fakta om BRCGS

  • British Retail Consortium Global Standards (BRCGS) er en global standard for revidering av mattrygghet og kvalitet.
  • BRCGS var den første standarden for mattrygghet som ble godkjent av Global Food Safety Initiative (GFSI).
  • Sertifiseringen gjennomføres årlig av et godkjent sertifiseringsorgan.
  • Norsk Kylling ble revidert av DNV, og oppnådde i år best mulige karakter.

Kilde: Norsk Kylling AS

Powered by Labrador CMS