Nyheter

Veganergutta utsolgt før lansering

Boka Veganergutta lanseres 8. september, men bøkene er allerede revet vekk.

Publisert Sist oppdatert

­Kjæresteparet Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen er forfatterne bak boka Veganergutta, som byr på 90 flotte oppskrifter på vegansk mat. I tillegg får leserne svært interessant fakta om bærekraft, klima og dyrevelferd. De to har åpenbart truffet godt med boka, for to dager før lansering, er lageret tomt for bøker.

– Det viser bare at folk vil ha et grønnere matfat, samt at flere bryr seg om hva man faktisk spiser. Nordmenn flest vil nok spise mer plantebasert mat, men vet kanskje ikke helt hvordan man starter. Denne boken gir deg svaret på nettopp dette, sier Gard i en pressemelding fra Bonnier.

Fra kjøtt hver dag til veganmat

Minn tror at mange av følerne deres interesseres av forfatternes vei inn i veganisme. Før spiste nemlig Gard og Minn kjøtt til hvert eneste måltid.

– Det at vi selv har vært i samme situasjon tidligere med å lete etter grønnere alternativer i matveien, som faktisk smaker godt og metter, gjør dette kanskje mer relaterbart for leseren, sier Minn.

7 forlag ville gi ut boka

Veganergutta har en veldig populær instagramkonto der de deler oppskrifter og tips til en grønnere hverdag. Gjennom den har mange oppdaget fordelene ved et vegansk kosthold, og hele syv forlag har spurt dem om å gi ut bok.

– Det er helt uvanlig at 7 forlag ønsker å gi ut en bok med forfattere som enda ikke har debutert. Men i dette tilfellet har vi to utrolig dedikerte, dyktige menn som har skrevet en innbydende kokebok som treffer tidsånden. Suksessen viser at det er stor interesse for å endre kostholdet i en mer klimavennlig retning, sier redaktør Magnus Skjæraasen Aarø, som tror at Veganergtta særlig treffer unge matentusiaster.

Dette har vært et eventyr for Minn og Gard.

– Vi er utrolig stolte over å få så mange henvendelser fra store, norske forlag. Dette bekrefter bare at den grønne bølgen er her nå, sier de.

90 nydelige oppskrifter

Boka inneholder 90 deilige oppskrifter på vegansk mat og en rekke tips for å gjøre det enkelt i hverdagen og begynne en kostholdsendring.

Redaktør Magnus Skjæraasen Aarø har hatt mange gode matopplevelser i arbeidet med boka.

– Minn og Gard har fantastiske oppskrifter til enhver anledning, og mine favoritter er fritert østerssopp og onigirazu. Jeg tror at dette er boka som en gang for alle får meg og mange andre ut av kjøtt-tåka.

Mett, glad og klimabevisst

Minn og Grad håper særlig på å nå unge menn. Nå er det flest kvinner som spiser vegansk.

Redaktør Magnus tror at de lykkes godt her, og at menn vil finne nydelige erstatninger til biff og béarnaise, samtidig som de blir mette og har god klimasamvittighet. CO2-avtrykket av plantebasert kost sammenlignet med et kjøttbasert kosthold er nemlig slående.

– For meg gir det en ekstra motivasjon til å kaste meg over denne kokeboken, sier redaktør Skjæraasen Aarø.

Selv om boka er utsolgt fra lageret, finnes den i utvalgte butikker, og nytt opplag er på vei.

Powered by Labrador CMS