Lønnsomhet – helse – ansvar
Økologiske og helsemessige perspektiver på det norske matmarkedet.
Arrangører: Convenience, Dagens Perspektiv, Dagligvarehandelen, Reiseliv1, Økologisk24
Våre samarbeidspartnere:
Program
-
Ren mat i norsk og et internasjonalt perspektiv
Om norsk egenart, internasjonaletrender og veien framover Eli Reistad, ny direktør for Landbruksdirektoratet.
Presentasjon
-
Økologisk bevissthet – sivilisasjonens redningsplanke
Om å ta farer på alvor og gjøre endringer vi har godt av. Andrew Kroglund, forfatter, skribent, bl.a. tidligere leder av Regnskogfondet
-
Det gåtefulle samspillet med naturen
Om å forstå naturen for å trygge framtiden. Arne Øgaard, ernæringsfysiolog, lærer og forfatter
-
På lag med naturen, helsen og den gode smak
Om trender, bærekraft og kosthold – fra et forbrukerperspektiv.
Øydis Ueland, seniorforsker ved Nofima
-
På banen for den gode maten og den norske bonden
Samtale med landbruks- og matminister Geir Pollestad
-
Våre visjoner, ambisjoner og slik gjør vi det i praksis
✔ Kolonihagen
Arnt Ove Dalebø, Innovasjonsdirektør
✔ Änglamark
Dorthe Brudvik, direktør for egne merkevarer i Coop
-
Kjøp bærekraftig
Slik kan små bedrifter og sosiale entreprenører konkurrere om offentlige kontrakter
Kristin Reichborn Kjennerud, research professor ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), OsloMet
-
Hva skal til for at serveringsstedene setter flere økologiske produkter på menyen?
Harald Berger fra De Historiske
-
Det bonden dyrker, markedet vi ha og kroppen trenger
Tor Jacob Solberg , leder av Norsk Bonde- og Småbrukerlag
-
Utfordring og debatt
Innledning med utfordring fra Markus Hustad:5 utfordringer fra Økologisk Norge til bønder og politikere
✔ Tor Jacob Solberg – Bonde - og småbrukerlaget
✔ Alfred Bjørlo (V)
✔ Per Olaf Lundteigen (Sp)
✔ Solveig Vitanza (Ap)
✔ Bengt Rune Strifeldt ( Frp)