KBS

McDonald's stenger restauranter i Russland som svar på invasjonen av Ukraina. Bildet er fra en restaurant i USA. Foto: Charlie Neibergall, AP / NTB

McDonald's stenger 850 restauranter i Russland

Den amerikanske hurtigmatkjeden McDonald's sier de stenger alle sine 850 restauranter i Russland inntil videre som svar på invasjonen av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

En rekke vestlige bedrifter har forlatt Russland midlertidig eller permanent de siste ukene.

– Konflikten i Ukraina og den humanitære krisen i Europa har forårsaket ubeskrivelige lidelser for uskyldige mennesker. Som et system, slutter vi oss til verden i fordømmelsen av aggresjon og vold, og vi ber for fred, sier McDonald's administrerende direktør Chris Kempczinski i en epost til kjedens ansatte og filialer.

62.000 ansatte

McDonald's har 62.000 ansatte i Russland og samarbeider med flere hundre lokale, russiske produsenter og partnere, heter det videre. Kjeden har hatt virksomhet i Russland i over 30 år, og virksomheten i Russland og Ukraina står for 9 prosent av McDonald's omsetning.

De 62.000 ansatte skal fortsatt få lønn, presiserer selskapet.

Flere stanser

KFC og Pizza Hut stanser sin virksomhet i Russland og vil heller ikke investere videre i landet, opplyser moderselskapet Yum Brands.

Det omfatter om lag 1.000 KFC-restauranter og 50 Pizza Hut-restauranter i Russland, melder Reuters. De aller fleste av disse drives som franchise.

Kjedene føyer seg inn i rekken av vestlige kjeder som avslutter driften i Russland på grunn av invasjonen i Ukraina.

Powered by Labrador CMS