Foto

Foto:Jensen & Skodvin/Mir

 

 

90 meter høyt hotell planlegges i hjertet av Sogn

Publisert: 16. juni 2022 kl 09.41
Oppdatert: 17. juni 2022 kl 14.38

­– Vi ynskjer å reise eit hotellbygg som skal gå i høgda, seier Arve Tokvam, som er leiar for stabsfunksjonar i Norway's Best, til NRK.

I flere år har han og samarbeidspartnerne jobbet i det stille med hotellplanene, skriver Sogn avis.

Og det nye hotellet i Flåm vil avgjort «gå i høyden» dersom det blir realisert slik planene er nå: Ett 90 meter høyt bygg modellert etter en gedigen varde. Oslo Plaza er til samanlikning 117 meter høgt.

– Det er ikkje vanleg å bygge i høgda i vårt område, i alle fall ikkje i dette omfanget så det kan vel kallast for spenstig, seier Tokvam.

Folk som tør å tenke stort

– Dette er noko som kjem til å vise igjen i landskapet og noko som kjem til å verte lagt merke til både i inn- og utland, seier ordførar Trygve Skjerdal (Sp).

Aurland og Flåm er blant de mest populære turistmålene i landet, og årlig tar den vesle sognekommunen i mot cirka 1 million turister.

Saken fortsetter under annonsen

– Her er folk som torer å tenke store tankar og som torer å satse, seier Skjerdal.

Han legger til:

– Så er det sikkert mange meiningar om kva som bør vere og ikkje, men det er ein diskusjon som eg ynskjer velkomen.

– Vil bryte med mykje av det vi tenker

For alle er ikke like begeistret for tanken på ett 90 meter høyt hotell i turistperla Flåm.

– Det vil bryte med mykje av det vi tenker om utvikling, miljø og lokalsamfunn, seier Gøran Johansen som er kommunestyrerepresentant for Miljøpartiet dei grøne (MDG) i Aurland.

Hotellplanene som ble lansert denne uken har en prislapp på 1 milliard kroner. Initiativtakeren beskriver det som et miljøbygg i glass og stein, men også noe tre.

Saken fortsetter under annonsen

– Sjølv om det isolert sett ligg nokre god tankar her, så er det ikkje dette vi ser for oss i Flåm sentrum, seier Johansen.

Forbredt på reaksjoner

Tokvam er forbredt på at det vil komme reaksjoner på planene, og at ikke alle vil være like begeistret.

– Det er alltid slik at det vil kome reaksjonar på det som ikkje er vanleg, så det ventar vi oss. Men skal du skape utvikling, så må du provosere litt og kome med ting som ikkje er heilt vanleg innanfor dei vanlege normene.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb