Gjør hverdagen enklere

Bestill en matkasse

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 18. mai 2021 kl 17.33
Oppdatert: 22. november 2021 kl 13.26

 

Gjør hverdagen litt enklere med en matkasse

Det er mange måter vi kan gjøre hverdagen litt enklere på og mange ganger ligger svaret i gode rutiner, men når det kommer til det med handling og matlaging, er det ikke like mange steder man kan optimere, som med så mange andre ting. Det var i hvert fall sant inntil det ble mulig å bestille matkasser – det har nemlig revolusjonert måten vi lager mat på og gjør hverdagen betydelig lettere for alle, uansett om man bor alene, sammen med andre eller sammen med familien. Men hva får man egentlig når man bestiller en matkasse?

Det er mange gode grunner til at bestille en matkasse og selv om det absolutt er en motivasjon for mange som bestiller matkasser, så er det faktisk ikke bare det at man slipper å handle som spiller inn i hvorfor det er en god idé. Dette handler både om en lettere hverdag og en hverdag og et kosthold med et bedre klimaavtrykk enn det de aller fleste har til daglig.

Gode grunner til å få en matkasse

Noe de aller fleste av oss kan sette oss inn i, er følelsen av å ikke orke å planlegge hva man skal spise, handle og lage mat. Det at man skal bestemme hva man skal spise tre ganger om dagen, hver dag, resten av livet, kan føles overveldende, og her kommer en matkasse inn som et helt åpenbart valg, fordi alt blir forberedt for deg, sånn at du bare skal følge en oppskrift og lage maten. En annen god ting, er at det er profesjonelle som setter sammen måltidene.

Det gjør at det ofte er en mye bedre og mer næringsrik profil på måltidene, enn det man kanskje klarer å sette sammen selv, og det skal man ikke undervurdere viktigheten av. Det gjør nemlig at man i tillegg kan føle seg trygg på at det man spiser, dekker de behovene kroppen har, i tillegg til å smake godt og kreve absolutt null planlegging i tillegg.

Viktig å tenke mer bærekraftig

Når det kommer til hva man som forbruker kan gjøre når det komme til klima, er mat noe av det som veier tungest. Og det er rett og slett fordi det å spise er noe vi er nødt til å gjøre hver dag og mange ganger hver dag, så hvert valg teller faktisk i riktig retning hvis vi tar gode valg. Det å skulle planlegge hva man skal spise, uten å tenke på noe som helst annet, kan være slitsomt nok i seg selv, hvis man ikke også skal planlegge ut fra miljøet, men her kommer matkasser inn.

Når du får en matkasse, er det noen som allerede har planlagt hva du skal spise. Du kan velge en økologisk matkasse, du kan velge en matkasse med et miljøvennlig fokus – for eksempel med mindre fisk og kjøtt og mer grønnsaker, og ikke minst får du akkurat det du trenger, altså er det ikke noe som går til spille. Det at vi kaster så mye mat, er nemlig en av de tingene som gjør mat til en av de største værstingene når det kommer til individets klimaavtrykk. 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb