Lokal mat og drikke er i vinden som aldri før og imponerer med økt salg. På det nye nettstedet får produsentene matfaglig hjelp gjennom Kompetansenettverkene Lokalmat.

Nytt nettsted for alle som
produserer lokal mat og drikke

Kompetansenettverk lokalmat lanserer en nettside som skal gjøre det enklere for lokalmatprodusenter å finne relevant kunnskap og kurstilbud. Her samles det ressurser og informasjon fra alle de regionale kompetansenettverkene – på ett sted.

Publisert

– Med over 20 års erfaring i å levere kompetanse til lokalmatnæringen, vet vi hvor skoen trykker. Nå gjør vi det enklere for produsentene å få tilgang til kunnskapen de trenger for å lykkes, fremhever Aase Vorre Skuland, leder for Kompetansenettverket lokalmat i sør, i en pressemelding.

Den nye nettsiden tilbyr blant annet følgende:

  • oversikt over kommende kurs og arrangementer.
  • fagartikler om råvare- og foredlingskunnskap, merkevarebygging og lønnsomhet.
  • temasider som samler relevant innhold innenfor spesifikke fagområder.
  • kontaktinformasjon til regionale kompetansenettverk over hele landet.

Lokalmatprodusenter skal med den nye nettsiden få tilgang til et bredt spekter av kunnskap, fra grunnleggende informasjon for nybegynnere til spesialisert kompetanse for erfarne produsenter. 

Nettsiden reflekterer kompetansenettverkenes unike posisjon med både dybdekunnskap innenfor spesifikke fagfelt og en helhetlig forståelse av lokalmatnæringen, heter det videre i pressemeldingen.

Lanseringen kommer på et tidspunkt hvor interessen for lokalmat er økende. 

Nylige tall viser at salget av lokal mat og drikke vokser dobbelt så raskt som resten av dagligvaremarkedet, med en omsetningsvekst på 8,8 prosent det siste året.

– Vi ser et økende behov for kompetanse i takt med veksten i markedet for lokalmat. Vår nye nettside er et viktig verktøy for å støtte denne positive utviklingen og sikre at norske lokalmatprodusenter har den kunnskapen de trenger for å møte etterspørselen, understreker Aase Vorre Skuland.

Powered by Labrador CMS