Landkreditt Bank

Bjørg Marit Eknes er blitt valgt til ny styreleder i Landkreditt Bank. Her sammen med Hans Edvard Torp, styreleder i Landkreditt SA (til v.) og Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt. Foto: Landkreditt

Bjørg Marit Eknes ny styreleder i Landkreditt Bank

Bjørg Marit Eknes er blitt valgt til ny styreleder i Landkreditt Bank.

Publisert Sist oppdatert

Generalforsamlingen valgte i dag til ny styreleder i Landkreditt Bank. Eknes er direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har bred erfaring fra bank- og finanssektoren, med blant annet lang fartstid fra Sparebanken Vest.

Nå er hun altså klar for styreledervervet i Landkreditt Bank, skriver banken i en pressemelding. Bjørg Marit Eknes overtar som styreleder i Landkreditt Bank etter Inge Støve, som har hatt vervet siden 2012.

– Viktig samfunnsoppdrag

– Landkreditt Bank har et viktig samfunnsoppdrag som en av landbrukets viktigste finansielle støttespillere samt en spennende rolle som utfordrer i privatmarkedet. Jeg ser frem til å bidra til en fortsatt sterk utvikling i en konkurransedyktig og fremtidsrettet bank, siteres Bjørg Marit Eknes.

Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt, er glad for å ønske Bjørg Marit Eknes velkommen som styreleder.

– Bjørg Marit har en bakgrunn og kompetanse som vi mener vil ha stor betydning for den videre veksten og utviklingen vi ønsker for banken, med sterke resultater, økt digitalisering og stadig bedre kundeopplevelser, sier han.

Forpliktelser overfor landbruket

Hans Edvard Torp er styreleder i Landkreditt SA, morselskapet i finanskonsernet Landkreditt.

Som styreleder for banken spiller man også en betydningsfull rolle for konsernet som helhet, understreker han:

– Med Bjørg Marit på plass, har bankstyret en kompetanse som er godt rigget for fremtidig vekst og utvikling. Den er av stor betydning for hvordan vi som konsern skal klare å oppfylle vårt formål overfor landbruket, som er å bidra til en bedre økonomi for medlemmene og kundene – gjennom å tilby gode finansielle produkter og tjenester, sier Torp.

Fakta om Landkreditt Bank

  • Landkreditt er et mellomstort norsk finanskonsern, som tilbyr produkter innen bank, fond, forsikring og eiendomsmegling.
  • Kundene befinner seg i både person- og næringslivsmarkedet, hvor landbruk utgjør hovedtyngden.
Powered by Labrador CMS