Opplevelser

Norge vant den regionale finalen av S.Pellegrino Young Chef

I konkurranse med 15 av de mest talentfulle kokkene under 30 år fra Norden, de baltiske landene, Storbritannia og Nederland, vant Jet Loos en plass i verdensfinalen i Milano.

Publisert Sist oppdatert

­Young Chef er en internasjonal konkurranse for unge kokker som organiseres av S. Pellegrino og det gastronomiske magasinet Fine Dining Lovers. I år arrangeres konkurransen for femte gang. Arrangementet har som mål å finne den beste unge kokken i verden, og tiltrekker seg de mest betydningsfulle og anerkjente gastronomene i verden. Underveis støtter og veileder en lang rekke av verdens beste kokker neste generasjon av kulinariske talenter. I totalt 15 regionale finaler verden rundt kjemper de talentfulle unge kokkene om en plass i Grand Finale i 2023.

Jet Loos, som vant den nordeuropeiske finalen, jobber til daglig som kokk på RE-NAA i Stavanger og representerte Norge sammen med Nils Flatmark og Liliana Haaland. Hun er 23 år og er opprinelig fra Nederland, men bosatt i Norge.

Imponerte dommerne med norske råvarer

Jet Loos var ifølge de fem dommerne den som best mestret teknikk, kreativitet og personlig visjon. Gjennom sin rett «Flavour of the Sea» tilberedte Loos norsk torsk og norske kamskjell. Hun hadde med sin mentor Mathew Leong som er Bocuse d’Or kandidat.

Jet Loos takket alle dommerne entusiastisk og hyllet alle deltakerne og mentorene:
«Jeg tror virkelig at det viktigste er å ha lidenskap for mat og matlaging. Å ha lidenskap for det du gjør vil hjelpe deg til å jobbe hardere hver dag. Når det kommer til å lage retter, er min kulinariske filosofi at alt på tallerkenen må være "rent", smakfullt og vise frem naturens skjønnhet. For å oppnå det, tror jeg på å bruke de beste produktene fra hav, land og skog for å lage innovative retter», smiler Jet Loos.

Mer norsk heder

I tillegg til kappløpet om tittelen beste unge kokk i den nordeuropeiske finalen, konkurrerte kokkene også om ytterligere utmerkelser. Nils Flatmark, sous chef for Britannia Hotel, vant prisen for den mest bærekraftige maten.

S. Pellegrino Award for Social Responsibility.

Vinner: Nils Flatmark, Norge

Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy.

Vinner: Niko Tähti, Finland

Fine Dining Lovers Food for Thought Award.

Vinner: Sebastian Garcia Jimenez, Mexico.

Se deltagerne i konkurransen her

Finalens jury bestod av fem kokker fra høyt anerkjente restauranter i Estland, Finland, Nederland, Irland og Danmark. Loos imponerte den lokale juryen av kokkene Tommy Myllymäki, Kamilla Seidler, Heidi Pinnak, Jacob Jan Boerma og 2015 S.Pellegrino Young Chef Academy-vinner Mark Moriarty.
Les mer om juryen her

Powered by Labrador CMS