Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i dagligvarekjeden Meny, skal redde en million brød på et år.

Foto

Michael Johnsen

 

Meny redder over 1 million brød

Publisert: 29. september 2021 kl 09.15
Oppdatert: 30. september 2021 kl 08.10

I Norge kastes flere hundre tusen brød hver dag. Flest hjemme, men også mange allerede i matbutikken. I mars rullet Meny derfor ut et stort brødsvinnprosjekt. Ved hjelp av automatiske stekeplaner i hver butikk, basert på teknologi, algoritmer og salg i sanntid, stekes riktigere mengde brød gjennom dagen, skriver Meny i en pressemelding.

Årlig kundekommunikasjon

Prosjektet inkluderer også ærlig kundekommunikasjon knyttet til mindre utvalg på kvelden, anbefaling om andre brødfavoritter og mulighet til å kjøpe halvstekte brød som alternativ. Siden mars i år har Meny-butikkene en samlet reduksjon i brødsvinn på over 34 prosent.

– Lykkes vi med å oppnå en reduksjon på minst 30 prosent gjennom et helt år, vil det tilsvare en million sparte brød, noe som igjen betyr 600 tonn redusert CO2-utslipp, sier Mari Kristine Kasbo, kategoriansvarlig bakeri i Meny.

Svinnverstingene

Meny har som mål å redusere sitt totale matsvinn med 50 prosent innen 2025. Brød, frukt og grønnsaker er svinnverstingene i Meny.

I Norge er matsvinnet på minst 417 000 tonn pr år, tilsvarende 78 kilo per innbygger. Det representerer et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn.

Saken fortsetter under annonsen

 

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb