Narvesen

HØRER MED: Is og pølser er klassiske 17. mai-varer.

Ventet seksdoblet issalg

Før 17. mai ventet Narvesen seksdobling av issalget.

Publisert Sist oppdatert
17. mai er den desidert beste isdagen gjennom året.Det fortalte Reitan Convenience i en pressemelding før dagen. Salgstallene er ikke ute ennå, men Reitan håpet på enda større salgshopp i år.– Tradisjonen om at barn og helt sikkert mange voksne får spise så mye is de vil på 17. mai, er i høyeste grad levende. Litt avhengig av været spiser vi opptil seks ganger så mye is som på en vanlig sommerdag, sier administrerende Magnus Reitan.Tallene fra tidligere år viser at sol og varme avgjør, men at issalget på nasjonaldagen er fire til seks ganger høyere enn vanlig.I 2013 var det godt vær over hele landet, og Narvesen solgte nesten seks ganger så mye is som gjennomsnittsdagen i sommerhalvåret. I fjor, derimot, var det kaldere, spesielt på Østlandet, men likevel spiste nordmenn fire ganger så mye is.– Jeg har moderert meg siden barndommen, men jeg må innrømme at jeg fortsatt spiser en del is på nasjonaldagen. Favoritten er den friske klassikeren lollipop, sier Reitan.For pølser er ikke utslagene like store, men salget 17. mai er to til tre ganger så høyt som på en normal dag.– Folkefavorittene er bacon-, grill- og wienerpølser. I år selger vi også grove kyllingpølser fra Stange og er spente på om et sunnere alternativ kan danke ut klassikerne, sier Magnus Reitan.

Været avgjør

Pølsekø

Powered by Labrador CMS