matsvinn

Ivar Skjetnemark leverer de snåle eggene.

Snåle egg og mindre brød

Bunnpris går ut med to nye tiltak for å få ned matsvinnet.

Publisert Sist oppdatert
Etter snålt grønt kommer snålt hvitt. Det hender hønene bommer på utseendet når de skal legge egg – og nå kommer også de eggene som ikke er like store eller pene som andre, inn i butikkene.– Snål egg er paradoksalt nok de eggene med best kvalitet overhodet fra en hønsebesetning. Årsaken er at de små Snål-eggene som regel legges når høna er ung. I denne perioden spiser hønene et kraftigere fôr, som igjen gir høyere næringsinnhold i egget, ifølge Ivar Skjetnemark.ggprodusenten i Levanger kom selv med idéen om å tilby disse eggene.– Å påvirke folks holdninger og preferanser til mat er både tidkrevende og kostbart. Men vi kan enkelt påvirke oss selv. Som kjøpmenn har vi like stort ansvar som forbrukerne. Vi tror at det viktigste vi kan gjøre er å utvikle smarte konsepter sammen med produsentene våre, skriver Bunnpris i en pressemelding.Kjeden melder samtidig om nye og mindre brød. Terskelen for å kaste brød er lav. – All kasting av mat er forkastelig, sier daglig leder Svein Tinnen på Kløverbakeriet.Derfor kommer det brød tilpasset mindre husholdninger, under navnet Kort og Godt, siden de er kortere enn andre brød.

Snåle, men gode

Brød, Kort og Godt

Powered by Labrador CMS