kjøtt

Kjøttskjærer Jon Georg Dale ble utfordret til å fortelle hva som er hva på tegningen av en okse, og gjorde det feilfritt.

«Goggen» kan sin ku

Matminister Jon Georg Dale har ikke glemt gamle kunster – her går han gjennom stykningsdelene for norske landbrukstopper.

Publisert Sist oppdatert
Rett skal være rett – på bildet er det en okse. Det er en stund siden landbruks- og matministeren brukte kunnskapen sin som kjøttskjærer hos Nortura og Johs. Jacobsen Kjøtt. Men med pekestokken på podiet viste han at han har full oversikt over hva som er hva.Mat og landbruk-konferansen var første gangen Jon Georg Dale møtte toppene i landbrukssamvirket og bondeorganisasjonene. Frp-politikeren ble avbrøt av applaus flere ganger, ikke minst da han snakket om husdyr og klima.– Det er noe rart med at kyrne og sauene som har vært på jorden i millioner av år, plutselig er blitt det store problemet. Mesteparten av maten vi har forutsetninger for å dyrke i Norge, er basert på gress. Hvis vi skal gjøre gresset om til mat, er det lettere å la det gå gjennom en dyremage enn å sende det norske folk ut på beite, erklærer Dale.– Norge har ansvar for å gjøre kutt lokalt i eget land, og det er riktig. Men jeg greier ikke å se logikken i at hvis vi erstatter en norsk ku med en svensk, går utslippene ned. Derfor tror jeg norske kyr er kommet for å bli, sier Jon Georg Dale.

Klima-applaus

Norske kyr er kommet for å bli

Les mer i Matindustrien nummer 1.
Powered by Labrador CMS